Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

αλλαγη βασιλισσας καθε χρονο...

Επειδη θεωρω,απο τα λιγα που εχω διαβασει και τα ακομα πιο λιγα που εχω δει στην πραξη,οτι η νεες η βασιλισσες δινουν τεραστια ωθηση στα μελισια,σκεφτηκα μηπως ειναι πιο σωστο να αλλαζουμε τις βασιλισσες καθε χρονο.
Φετος θα αλλαξω και μερικες περσυνες βασιλισσες για να δω αν θα εχουν διαφορα τα μελισια με τις φετινες απο τις παρσυνες.
Τελικα μπορει καπιος να μου πει ποια ειναι η πιο καταληλη περιοδος για αλλαγη της βασιλισσας?Αρχες της ανοιξης οποτε θα εχει δυναμη για παραγωγη,η τελος καλοκαιριου γαι αυξηση οσο δυνατον του γονου-πληθυσμου για ευκολο ξεχειμωνιασμα?
Μιλαω παντα για την περιοχη της Λαρισας και το κλιμα της κεντρικης Ελλαδας.
Ισως η βασιλοτροφια να ειναι το πλεον σημαντικο κεφαλαιο της συγχρονης μελισοκομιας...
Καλο βραδυ σε ολους.
Χρηστος Αντωνοπουλος-Λαρισα

6 σχόλια:

  1. Η ΥΓΕΙΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ και ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ για μενα ειναι το πάν στή μελισσοκομία.Θεωρώ οτι μία καλή βασίλισσα αντέχει άνετα δύο ετη.Αρχές της ανοιξης βλέπεις ποιες δεν τραβάνε και της αλάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. apo erevnes pou exoune kanei i vasilisa to deutero xrono apodidi kalitera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα.
    Τασο δεν ηξερα οτι η βασιλισσα τον δευτερο χρονο αποδιδει καλυτερα.Να την αλλαζω μετα τον δευτερο χρονο,αυτο λες?Ερευνες που εχεις κανει σε πανεπιστημιο,στα μελισσια σου η και τα δυο?Κι εγω καθε δυο χρονια τις αλλαζα μεχρι τωρα,αλλα ελεγα οτι ισως ειναι καλυτερα καθε χρονο.
    Τα μελισσια που τα εχεις γιατι εγω τα εχω κοντα στον δρομο ΛΑΡΙΣΑΣ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η καλή Βασίλισσα βγαίνει σε καλή νομή!
    Ας πούμε το Παλιούρι
    Στο δρόμο από Αργυροπούλειο για Καλλιπεύκη
    αν θυμάμαι καλά έχει πολύ παλιούρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σωστό αγαπητοί φίλοι είναι κάθε δύο χρόνια. Είδικά στο δεύτερο χρόνο και εφόσον επιλέξαμε καλή βασίλισσα και όχι ότι να 'ναι, θα μας δώσει το μέγιστο που μπορεί. Πότε μου δεν έχω πάρει τη ποσότητα του μελιού από πρωτοετή βασίλισσα σε σχέση με δευτεροετή. Λογικά θα έπρεπε να το έχετε παρατηρήσει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή κι εμένα παιδιά με απασχολεί πολύ το θέμα της αλλα γής της βασίλισσας να ρωτήσω κάτι ποιο βασικό. Πώς αξιολογούμε μια βασίλισσα ; Μόνο με την εικόνα του γόνου, αν έχει τρύπες ας πουμε και πόσες τρύπες μπορεί να έχει;
    Αν κάποιος είχε φωτο απο κακη γεννα ή καλη γεννα θα βοηθούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή