Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ


Οπως ολοι οι μελισοκομοι,ετσι κι εγω,χρειαστηκα βαζακια για να συσκευασω το μελι.Περυσι ειχα αγορασει προς 0,45 λεπτα το ενα,απο μαγαζι με μελισοκομικα ειδη.
Φετος ομως αγορασα μια παλετα(1200 τεμαχια)προς 0,26 λεπτα το ενα(23% φπα),απο εργοστασιο παραγωγης γυαλιων(απο το ιδιο που προμηθευοταν και το καταστημα).

4 σχόλια:

  1. katarhin to proto katastima mporei na dosei lianiki . i lianiki ehei fira kai douleia kai preei na valoun ekstra fpa kai kapoio kerdos.
    to deutero den asholeite me lianiki kai ama den epernes paleta tha se stelnane sto proto.
    profanos einai oi eisagogeis kai asholounte me megales posotites kai fisika ehoun fthinoteres times.
    alla ama pigenei o kathenas kai agoraszei apo 10-20 vaza ston eisagogea tote tha prepei na kanei alli douleia.
    horia pou ama theleis liga kai eisai makria apo ton eisagogea tote me ton hrono pou tha haseis na pas kai na ta pareis apo ekei tha sou vgoun akrivotera.
    giafto iparhoun ta katastimata lianikis tis gitonias kai giafto einai pio eukola kai pio akriva.
    etsi einai i zoi .
    eksipnakia :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο εγώ αγοράζω 300 βάζα προς 0,20 λεπτά+φπα.

    Για μεγάλες ποσότητες,παλέτες ακόμα καλύτερες τιμές.
    Ρίξε μια ματιά παρακάτω
    http://www.pollas-glass.com/gr/company.htm

    ΠΟΛΛΑΣ GLASS

    Νέα Γραφεία: Αριστοτέλους 5-7 - ΤΚ 62100 Σέρρες - Τηλ. 23210 56941 - Fax: 23210 56949
    Αποθήκες: Καρπερή Σερρών 23250 31170 - Fax: 23250 29170

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανεστη αν χρειαστω κατι θα σε ενημερωσω.
    Οσο για σενα ανωνυμε,γινε επωνυμος πρωτα.Δεν λεω να βγαλουν κερδος τα μαγαζια αλλα στην ιδια πολη και το ενα και το αλλο και διπλασια η τιμη.Ε οχι ρε φιλε δεν θα παρω...
    Ειμαι εξυπνακιας βλεπεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχήν το να πουλάς ακρβότερα απο το εργοστάσιο δεν ειναι αισχροκέρδεια! Ειναι δυνατότητα της αγοράς να τιμολογείς τα προιόντα σου βασιζόμενος σε καποιο χαρακτηριστικο τους, στη συγκεκριμένη περίπτωση η ποσότητα και η λιανική πώληση προφανώς.

    Το λάθος όταν συμβαίνει είναι του μελισσοκόμου, δηλαδή εσένα, που αγόρασες κάτι που έκρινες ακριβό ή για την ακρίβεια που δεν έκρινες καθόλου πριν το πάρεις. Η λέξη "ερευνα αγορας" σου φαίνεται αγνωστη? Γιατι δεν κοίταξες απο πέρσυ τις ενναλακτικές σου λύσεις?

    Καλά εκανε ο εμπορος και πούλησε 0.45€! Άσχημα εκανες εσύ που το αγόρασες ενώ σου φάνηκε ακριβό!

    Και κακώς σου πούλησε το εργοστάσιο απευθείας, γιατι έτσι στέρησε δουλειά απο εναν σταθερό πελάτη του, το καταστημα μελισσοκομίας, το οποιο του χρόνου δε θα πάρει την ιδια σταθερή ποσότητα που επαιρνε κάθε χρόνο. Έκανες μάγκα τον βιοτέχνη που ούτως ή αλλως εβγαζε κέρδος (τωρα εβγαλε σιγουρα το διπλάσιο) και στέρησες τη δουλειά στο κατάστημα. Χαλάει έτσι ο κύκλος του εμπορίου.

    Αν το κάθε εργοστάσιο είχε πρατήριο πώλησης, τοτε θα εμεναν ανεργοι χιλιάδες εμποροι και υπάλληλοι. Και κατα πόσο ήταν νόμιμη η αγορά των βάζων απευθείας απο εργοστάσιο που έχει δικαίωμα να κάνει μόνο χονδρική??

    Οσο για την Πολλας, δεν είναι εργοστάσιο αλλά χοντρεμπορας!!

    Σκέψου να πηγαίναμε να αγοράζαμε την Κοκα Κολα μας απο το εργοστάσιο συσκευασίας απευθείας...θα την έδιναν 30λεπτα και θα είχαν και τεράστιο κέρδος! αλλα τα ψιλικατζίδικα, τα σουπερμαρκετ, τα περίπτερα...πως θα ζούσαν??
    Μπορεί εσύ να κέρδισες μερικά χρήματα τώρα, αλλά το χρήμα δεν τρώγεται...κινείται!! αν εσυ το δώσεις, αυτός που θα το παρει θα το δωσει αλλού και σύντομα θα ξαναγυρίσει στα χέρια σου αναλόγως με τις πράξεις και τη δουλειά σου!

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΣΙΔΑ! ΑΠΛΑ ΨΑΞΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή