Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

κυψελιδια

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Μπορειτε να μου πειτε τροπους κατασκευεις κυψελιδιων,για συζευξη και τραπεζα βασιλισσων?Θελω να τα φτιαξω μονος μου για να πληρωσω μονο τα υλικα.Πειτε μου απο την εμπειρια σας τι πρεπει να προσεξω στην κατασκευη τους,για να ειναι χρησιμα και πρακτικα.Επισης και τροπο κατασκευης των πλαισιων.Καλυτερα να κανω κυψελιδια η πενταρακια?Σας ευχαριστω ολους,καλες δουλειες και πολλα μελια.
Χρηστος Αντωνοπουλος-Λαρισα

3 σχόλια:

  1. για σου χριστο.σου προτινω να κανεις πενταρακια ειναι ποιο απλα και ευχριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή ασχολούμαι με την βασιλισσοτροφία από πείρα θα σου πώ να δουλέψεις αν θέλεις 3κυψελίδια με κανονικά τελάρα.Υπάρχουν τρόποι για να τα φτιάξεις με πολυστερίνη και να σου στοιχίσουν οικονομικότερα.Το μόνο μειονέκτημα που έχουν είναι οτι χαλάς πολλά μελίσσια για να τα φτιάξεις πάνω από 2 τελάρα μέλισσες αλλά βγαίνουν πολύ καλής ποιότητας μάνες και δεν ζορίζοντε από καιρικές συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλο κεφάλαιο άνοιξες φίλε μου! Όπως λέει και ο φίλος ο Μάρκος τα τριάρια είναι πιο εύχρηστα . στα πενταράκια κάνεις πιο γρήγορα δυνατές μέλισσες αλλά έτσι εξασθενείς τις μάνες μέλισσες παίρνοντας τους πολλά κεριά! Εγώ χρησιμοποιώ τετρακιψελιδια αλλά μόνο για παραγωγή βασιλισσών και είναι λίγο χρονοβόρα για να κάνεις παραγωγικές μέλισσες! Εμένα μου αρέσουν και τα μικρά κυψελίδα ( μίνι) για γονιμοποίηση των βασιλισσών , αν και θέλουν λίγη ταλαιπωρία στην κατασκευή των πλαισίων και των υπόλοιπων παρελκόμενων! Δες τι σε βολεύει και ποιος τρόπος σε συμφέρει και παίξε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή